Zo ziet een badroutine met alleen natuurlijke verzorgingsproducten eruit! - HappySoaps NL

Zo ziet een badroutine met alleen natuurlijke verzorgingsproducten eruit!

Hoeveel synthetische producten gebruik jij op een dag? Waarschijnlijk meer dan je denkt. Wil je daarin minderen, maar weet je niet goed hoe? Begin dan klein door een badroutine te creëren met alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten. In deze blogpost laat ik je zien hoe mijn badroutine zonder synthetische producten eruitziet.  
Mijn badroutine met natuurlijke verzorgingsproducten
 
07:30 – de wekker gaat
Het is half acht. Mijn wekker gaat af en ik druk direct de snooze knop in. Ik snooze nog vijf minuten voordat ik de warme dekens van me af sla en mijn badjas aantrek. Wrijvend in mijn ogen slof ik naar de badkamer, waar mijn ochtendroutine met alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten begint.  

 

07:35 – shower time!
Ik begin de ochtend met een douche om wakker te worden. Het douchegordijn schuif ik aan de kant en ik draai de doucheknop open. De douche zet ik niet te warm, want dat is niet goed voor mijn droge huid.   

 

 

07:36 – haren wassen: de eerste uitdaging
Als eerste maak ik mijn haren nat. Ik was mijn haren twee of drie keer per week en vandaag is het was-dag! Het wassen van je haren is direct de eerste uitdaging. Veel shampoos bevatten namelijk synthetische ingrediënten.
Mijn oplossing: ik gebruik een Shampoo Bar. Deze is helemaal vrij van synthetische rotzooi én is plasticvrij. De Bar die ik op dit moment gebruik, heeft een snoepige roze kleur en ruikt heerlijk naar rozen.
De Bar reinigt mijn haar goed en verzorgt mijn droge hoofdhuid. Dat laatste is bij synthetische shampoos vaak niet het geval. Voordat ik Shampoo Bars gebruikte, had ik vaak last van een jeukende hoofdhuid. Ik wil dus niet meer terug!  

 

07:39 – Condition, honey!
Na het uitspoelen van mijn Shampoo Bar is het tijd voor Conditioner, oftewel: uitdaging nummer twee. Ik gebruik graag een Conditioner Bar om de punten van mijn haar te verzorgen. Tender Rose om precies te zijn, want die past zo goed bij mijn Shampoo Bar. De Conditioner verdeel ik over mijn punten en laat ik even intrekken.
Bye bye droge punten en hello zachte lokken.
 

 

07:42 – tijd voor een Body Bar
Mijn haar is helemaal schoon en gevoed. Nu mijn lichaam nog! Uitdaging nummer drie. Het natuurlijke product wat ik gebruik om mijn lichaam te wassen? Een Happy Body Bar! Hoewel alle Body Bars hun charme hebben, is de variant met Bergamot en Wierook mijn favoriet omdat hij zo lekker ruikt.
Ik wrijf de Body Bar over een nat washandje heen en was hiermee vervolgens mijn lichaam. Door een washandje te gebruiken, gaat jouw Body Bar nog langer mee.
 
07:45 – afdrogen en deodorant opdoen
Ik spoel het laatste beetje schuim van me af, draai de kraan uit en pak mijn handdoek om mezelf af te drogen. Voordat ik mezelf aankleed, doe ik altijd Deodorant op. Deodorant is de laatste en vierde uitdaging voor een badroutine zonder synthetische producten. De natuurlijke oplossing? Natuurlijke Deodorant. Ik gebruik zelf al een tijdje Sweet Roots. Deze deodorant ruikt niet alleen erg lekker, maar beschermt me ook de hele dag tegen nare geurtjes. Ook heel fijn: deze deodorant is niet uitdrogend voor mijn droge huid.  

 

07:50 – ready for the day
Twintig minuten later heb ik een badroutine achter de rug zonder synthetische producten. Niet alleen mijn huid die van zichzelf redelijk droog is, maar ook het milieu is me hier dankbaar voor. Wil jij ook overstappen op een badroutine zonder plastic en synthetische producten? Probeer alle fijne natuurlijke verzorgingsproducten gewoon eens en deel jouw ervaring! Wedden dat je niet meer terug wil?
Terug naar blog